دانشنامه تخصصی نرم افزار چاپیار

با حذف یا ویرایش موارد مختلف، چه تغییراتی در بخشهای مرتبط با آن ایجاد می شود

با حذف یا ویرایش مواردی مثل افراد، سفارشات، اسناد و ... چه تغییری در موارد مرتبط با آن ایجاد می شود؟ (143)

یکی از مواردی که خیلی حائز اهمیت است این است که بدانیم با حذف یا ویرایش موارد مختلف در نرم افزار، چه تغییری در بخشهای مرتبط با آن مورد ایجاد می‌شود. مثلا اگر سفارش پرداخت شده‌ای حذف شود، آیا اسناد حسابداری، انبارداری، صورتحساب فرد، آمار مرتبط با واسط و خدمات آن و ... دچار تغییر می‌شود یا نه و این تغییر چگونه خواهد بود. در این مطلب سعی می‌کنیم بصورت جامع به این موضوع بپردازیم و تمامی موارد موجود بررسی گردد.



1- سفارشات


حذف کامل سفارشات در دو مرحله قابل انجام است و سفارشی که حذف موقت شده را می‌توان مشاهده نمود ولی بازیابی آن، امکانپذیر نیست.

حذف سفارش فروش و برگشت از خرید

حذف سفارش خرید و برگشت از فروش

ویرایش سفارش

2- انبارداری


حذف انبار

حذف انبار عملی غیر قابل بازگشت است و نمی‌توان انبار را بازگردانی کرد. همچنین حذف کامل انبار هم ممکن نیست.


ویرایش نام انبار

حذف کالا

حذف کامل کالا در دو مرحله قابل انجام است و کالایی که حذف موقت شده را می‌توان بازیابی نمود.

حذف خدمت

حذف کامل خدمت در دو مرحله قابل انجام است و خدمتی که حذف موقت شده را می‌توان بازیابی نمود.

بازگردانی کالا

بازگردانی خدمت

تغییر نام کالا

تغییر نام خدمت

حذف یا عدم نمایش رسته

رسته های پیش فرض نرم افزار قابل حذف شدن نمی‌باشد و فقط می‌توان برای آن "عدم نمایش" زد.
این رسته ها شامل این موارد می‌باشد: دیجیتال، افست، طراحی، لارج فرمت، لیزر ، پاکت و سایر

حذف کامل رسته‌ی غیر پیشفرض، عملی دو مرحله ای است و پس از حذف موقت رسته، امکان بازیابی وجود دارد ولی با حذف کامل، دیگر رسته قابل مشاهده و بازیابی نخواهد بود.


حذف گروه

تغییرنام رسته و گروه

3- افراد

حذف افراد

در نسخه‌های جدید نرم افزار(4.53 به بعد)، حذف (موقت و کامل) افراد فقط در صورتی امکان پذیر است که برای این فرد هیچ سند حسابداری وجود نداشته باشد. بنابراین تنها مواردی که پس از حذف فرد اتفاق می‌افتد به این شکل است:


تغییر نام افراد

بازیابی فرد حذف شده(در نسخه‌های 4.53 به قبل)

حذف سازمان

حذف سازمان عملی بدون بازگشت می‌باشد.


حذف کاربر

حذف کامل کاربر باید در دو مرحله انجام پذیرد. ابتدا کاربر حذف می‌شود ولی قابل مشاهده خواهد بود. می‌توانیم کاربر حذف شده را "حذف کامل" کنیم.
امکان بازیابی کاربر حذف موقت شده، وجود دارد.

تغییرنام کاربر

تغییر کاربری کاربر

4- حسابداری

حذف دسته چک

دسته چک قابل حذف نمی‌باشد و فقط می‌توان آنرا ویرایش یا غیرفعال نمود.

حذف چک

چک حذف شده را نمی‌توان بازیابی یا استفاده نمود و فقط در فرم "مدیریت چکها" قابل مشاهده است.


حذف و ویرایش سند حسابداری

حذف اسناد حسابداری عملی بدون بازگشت است و حساسیت بالایی دارد.


حذف سرفصلها

سرفصلهای پیش فرض برنامه قابل حذف یا ویرایش نیستند. برای بررسی نوع سرفصل کافیست سرفصل مربوطه را انتخاب کنید و اگر قابل ویرایش باشد، گزینه حذف و ویرایش نام، در بالای فرم نشان داده خواهد شد.

حذف سرفصل عملی بدون بازگشت است و حساسیت بسیار بالایی دارد.


تغییرنام سرفصلها

حذف حساب


بازیابی حساب

ویرایش نام حساب

حذف صندوق

بازیابی صندوق

ویرایش نام صندوق

حذف خصوصیت

در صورتی که خصوصیت در قیمت دهی کالایی استفاده شده باشد، نمی‌توان آنرا حذف نمود ولی در حالتی که به کالایی اختصاص شده باشد ولی در لیست قیمت دهی قرار نگرفته باشد، امکان حذف وجود دارد.

حذف کامل خصوصیت نیز دو مرحله ای می‌باشد.

حذف قیمت دهی بازه‌ای و پلکانی

ویرایش قیمت دهی بازه ای و پلکانی

5- دستگاه

حذف دستگاه

ویرایش نام دستگاه